shoutout!

dan sejujurnya dari hati merahtua ni

i ain't writing to create a fantasy life frankly speaking. i just throw n spill, sometimes, i lick it, and i like it!

well.
yeah.
i'd rather be hated for what i am than to be loved for what im not.

ciao.
enjoy reading n shoutouting.
u may jerit-jerit kat sini.

amnasofea85@yahoo.com

be good n behave. coz ure human. i.say.thank.you.

Wednesday, September 26, 2012

Twitter

peoples ask.

do you have twitter acc?

tuider?

tudiaa..facebook dah tak jalan dah ka?

haha.

and the answer is..

search me @athirahdursina

and be a good follower.

or you might share some good info to me

cause im not tweeting much.

im tweeting toooo much!

haha

baibai.

semoga airmata harini membasuh luka semalam.


Berhenti


Berhentilah.
Sehingga di sini.
Di laman kebunnya hati.
Jangan bertapa
Melekat berbirat.
Kepingnya hati
Diikat mati
Serasa sepi.

Berhentilah.
Sehingga dipanggil mati.
Tiada tangis itu lagi.
Dungu diri berlari
Terkepung keliling sana sini.

Berhentilah
Bising berbunyi
Sampai hati
Selepas itu hidup sendiri.

Wednesday, September 12, 2012

Harapan

there will be one day
i will never post anything related to mnm, hidung
there will be one time where everyhing will be just fine
enough is enough
and im dealing with that now


....thank you....

MNM

God made us met for a reason
guiding me through you
He made me decide
to change on the 10th hour
though chances that we're never going to meet again.

im. all. thank. you.

Monday, September 10, 2012

They Ask.

They ask.
I answer.
U can choose not to read.
Or choose not to blame.
Ini saya.aku. bukan dia.kau
Syukur Tuhan. Alhamdulillah.

Blog ni kisah hidup kau ke?
- eer er ada macam kisah hidup aku ke aku tulis ni??

Apa motif kau buat blog tahpape ni?
-saja suka-suka nyonteng.

Suka blog pasal apa?
- masyarakat. apa sahaja

Penulisan mcm ni bukan dah ramai yg buat ke?
-aku lah yang menambahkan jumlah yang ramai tu kot.

Kau taknak publish ke blog kau ni?
-macam tak layak je nak dipublish. Haha

Trimas, arigato gozaimas!! Kepada engkau worang yang memberi inspirasi kepada haku untuk terus menaip dan menulis. Sorrylah lately been busy dengan esaimen, dengan tesis yang memerlukan penjagaan rapi dari aku. Sooo, hape2 aku hapdet lagi tau.

Keep reading and shoutouting!
May Allah bless.
Jangan tinggal solat! 

Sunday, September 9, 2012

Lambaian Kenangan

usia melayarkan kita ke pelabuhan jauh
di perahu waktu berlarut peristiwa
kita terleka dan tersedar 
dan...
apabila perpisahan hampir datang
menoleh kita ke belakang
cantik kenangan bercorakkan apa yang tidak dipersetujui
apa yang enggan dulunya
belum tentu makin larut pengalaman
tampak melambai kemesraan zaman
pertemuan di pelabuhan bertolak
bergamitan sayang di usia yang bergolak
besar ertinya waktu dan daya
menjalani hidup bersama

Dia untuk Dia


dia…untuk dia.
bukan untuk engkau atau aku.
dia..untuk dia
Allah pilih dia untuk dia.
bukan untuk engkau atau aku

Si Penyayang LAST EPISOD


Si Penyayang sakit.
Sakit menyayang.

Si Penyayang sebal.
Sebal menyayang.

Serasa klise ungkapan. Siapa? Aku atau Dia?

Si Penyayang hancur kala itu.
Si Penyayang kabur kala itu.

Tiada Hidung, cuma ada Si Penyayang setia itu.
Moga ini tulisan yang akhir. Seakhir mata Mata memandang Hidung malam itu.

Senyap.
Beritahu aku jika bahasa ini bahasa sial.
Mata buta.
Takboleh baca.
Ketuk kepala.

Thursday, September 6, 2012

Hidung vs Mata


Hidung dan Mata
Tidak sama dan tidak serupa
Mancung nya lainya bulatnya juga lain.

Berfikir pun lain
Cakapnya jadi lain.

Lain segala.

Ah gelap.
Gelap mata, Mata mata

Tidak bertitis seperti selalu
Mengharap Hidung menghembus rindu
Tidak berlagu.


Redup mata, mata Mata
Yang sudah, sudahla.
Apa berlalu di atas, biarlah itu dia.

Si Hidung itu 

Saturday, September 1, 2012

Warkah-Bau


Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta
Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa
Warkahku mengharapkan dirimu
seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku
Tapiku melepaskan mu
melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada