shoutout!

dan sejujurnya dari hati merahtua ni

i ain't writing to create a fantasy life frankly speaking. i just throw n spill, sometimes, i lick it, and i like it!

well.
yeah.
i'd rather be hated for what i am than to be loved for what im not.

ciao.
enjoy reading n shoutouting.
u may jerit-jerit kat sini.

amnasofea85@yahoo.com

be good n behave. coz ure human. i.say.thank.you.

Sunday, May 15, 2011

when the times come

i am a fool, who sits alone, talking to the moon.....
aku kenal ngn kau memang lama dah. even masa tu zaman2 masa aku sekolah lagi. hiuu. tapi kau tak pernah kenal pun siapa aku. sebab kita jaoh at that time. n bile dah besar. tak sangka dpt jumpa kau balik. im glad to have u as.. i dont know how to describe that. kau pun kan? even kite sendiri dah tahu yang kau dah punya seseorang, tapi u're still...... looking for me. at the beginning aku tak rasa ape2.

u really mean everything to me. u've once said to me. kalau lah kita jumpa dari awal lagi... 
ape pun thanks for all ur concern, for all ur thoughts, for all ur everythings. u've given me everything. thanks for that. kau selalu ada by my side for my good or bad. u teach me how to live happily, kau ajar aku cerita hidup.
for the first time in my life, muncul seseorang yang menghargai aku even i have nothing. banyak thanks kat ko sebab

- selalu dengar cerita aku, even ko tak larat nak dengar
-selalu ada time aku sedih
- always make me happy
- selalu buat aku senyum
- sebab kau ajar aku, kalau kite love kat someone tu, tengok hati die, bukan pada apa yang die ade, bukan pada rupa. pada hati die.
- thanks nyanyi  'talking to the moon'. maybe tu la last kenangan yang kau bagi kat aku. walaupun suara kau tak sedap pun, walau aku ketawa sampai jatuh-jatuh kerusi pun, kau still nyanyi kat aku. siap dengan gitar2 sekali lak tu.

i want you. you want me as well. tapi aku tahu takkan kesampaian. dont look back tau. aku harap ape2 je memori kau dgn aku, kite buang jauh-jauh tau. jangan ingat balik. take care of my little things elok-elok tau. jangan bagi die habis bateri. hiuuu.. itu je kenangan yang pernah aku bagi kat kau.

kau ingat lagi tak mase kite jumpe 1st time. mase tu kite lepak kat burger king. pastu kau gelakkan aku sebab aku terhantuk cermin kat sebelah aku. huuue. malusss nye time tu.

kau ingat lagi tak mase kite jumpe kat book fair, pastu ko cakap muka aku mcm nak cari gaduh je ngn kau. padahal mase tu aku penat sebab jalan jauh cari kau. huu.

u always have time for me. thanks for that.

aku sedar, tak semua benda dalam dunia kalau kita nak, kita akan dapat. Allah dah susun semuanya untuk kita. 
aku masih ingat kau pesan kat aku suh aku jaga diri almost everyday. mase tu aku ingat lagi ayat kau. ' jaga diri, sementara aku masih boleh jaga kau, nnti dah tak boleh nak jaga dah'. kau ingat tak? jaga wife to be kau baik2 okay.

thanks for the
- tuner
- sudoku stick
- the little blue things
- n the last. kau nyanyi lagu kat aku ' talking to the moon'

first of all i want to congratulate u on ur E-day esok. hope semuanya going smoothly. im happy as long as u're happy too.

lastly. syg kau.

Sunday, January 16, 2011

two is better than one

I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought
"Hey, you know, this could be something"
'Cause everything you do and words you say
You know that it all takes my breath away
And now I'm left with nothing

So maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one

I remember every look upon your face
The way you roll your eyes
The way you taste
You make it hard for breathing
'Cause when I close my eyes and drift away
I think of you and everything's okay
I'm finally now believing

That maybe it's true
That I can't live without you
And maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking two is better than one


I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought, "Hey,"

Maybe it's true
That I can't live without you
Maybe two is better than one
But there's so much time
To figure out the rest of my life
And you've already got me coming undone
And I'm thinking
I can't live without you
'Cause, baby, two is better than one
But there's so much time
To figure out the rest of my life
But I'll figure it out
When all is said and done
Two is better than one
Two is better than one


layan kan lagu ni memang syok je. lagi2 pulak pepetang nih. matahari pun tak bape garang sgt. ampa pi buat ayaq mai baca cerita aku. aku nk cerita kali ni bukan pasal aku. tapi kawan atas kawan. best la gak kalau nk share. 

permulaan yang berpaksikan pengakhiran, takkan berakhir dgn kebahagiaan. cukuplah klu aku cerita nama mmber aku ni dgn cik M. cik M dulu pernah mengalami banyak peristiwa hidup. terlalu banyak sampai aku pun tak tahu cerita dia. cuma tahu thru mmber aku kata cik M ni kecewa dgn hidup. tak ada siapa2 dlm hidup dia. cuma bertemankan kengkawan yg kengkadang jadi lawan. tapi dia still okay. dlm hati aku, aku rasa aku syukur sebab aku tak seperti dia. bnyak lagi perasaan menjeruk hati yg perlu dia tanggung seorang. u're such a strong girl kawan. :)

bermula zaman sekolah, takda kenangan manis utk aku nak cerita. semuanya perasaan terpendam utk mengejar secebis bahagia. setahu aku, cik M ni aktif. semua koku,kuku koka semua dia join. n aktif gaklah Cik M ni kat sekolah. sampai lah kitorg dipertemukan dlm satu majlis ni. ckup simple je orang nye. muka manis. habit okay. perangai layan. tapi cuma satu jelah kot yang mungkin bagi aku okay je, tapi bagi orang lain, dia ganas. brutal. tak pernah nye nk berlembut kalau ckp dengan org. first time dengar dia talking pun, aku kata "mak ai minah ni. kalah texas cowboy" dan perbualan kitorg pun berkisar ttg bla bla bla n bla je. takde ape yg menarik. masa first time ni aku jumpa dia, mase tu aku tak tahu lagi cerita pasal dia.

nak dijadikan cerita, satu hari aku dpt cerita cik M ni lari sekolah. aik, aku tny kawan aku apekehal. ape tindakan sekolah bg kat dia. kaan aku ckp dia kena gantung asrama 2 minggu. gara-gara 'fly'. lahai. em aku takde lah nk amik port sgt. bgi aku. lantak kau lah kan. kau punya hidup. no wonder lah kau cmtu. mungkin tension ke ngn sekolah ke. mane nk tahu kn.

lama la gak smpailah kitorg jmpa wat kali kedua. masa jumpa tu pun jumpa secara kebetulan. aku nk naik bas balik rumah. terserempak kat bas station. aku perasan dia time tu. tapi takdelah smpi nk tegur. dia yg tegur aku dulu. sbelum aku ckp ape2 dgn dia, aku pandang die atas bawah-atas bawah. mak ai dress up budak ni. kalah minat rempit kot. tapi wattudu. takkan nak cakap pulak, sebab aku ni pun bukannya baekk sgt pun nk tegur2 org. so kitorg pun borak2 biasa. 

sejak dari hari kitorg jmpa tu, dia mula kirim2 slm kat aku.sekali due tige kali, boleh lah aku nk layan lagi. masuk kali ke empat kelima keenam. dah apekehal minah ni. takkan les kot?? cuak pulak rase. ish, takkan lah dgn aku pun kau nk sgkut kan??
smpi lah satu hari tu, baru aku thu rupa2 nya dia kirim slm dgn aku sbb die nk bg hint die minat kat kawan aku rupanya. kwn aku tu llaki. aku bg die nme en. P eh. punya la pusing2 cik M ni minat gile kt kawan baik aku en. P tu. adohai.. jauh gila menyempang pegi kat aku. mmbe aku ckp cik M tu nk mintak aku tolong dia nk kenal ngn en. P. dalam hati aku ckp ish, bukan tak boleh, tapi en. P tu lain sikit. baikk. takkan nak bagi die kawan ngn minah yg sebijik minah rempit tu pulak. perangai lagi. masalah dhiup dia lagi.

atas saranan mmbe2 aku, takpelah. aku try. tapi aku cerita habis dgn en. P psl cik M. yg bgus nye en.P langsung takde kate ape2. mengiyakan tidak, menidakkan pun tidak. aku pon kompius gak. mana satu nk kena jaga ni. dua2 kawan kot. tak lama lepas tu baru en.P bagi kata putus. dia kata nk suh aku ajak cik M keluar makan. WTH! aku kata kt en.P tu. apehal tibe nk ajak kluar. angin tak ribut tak. kenal pun tak lagi.
en.P tu ckp takpelah. ajak je. jgn bnyak tny. so hujung minggu tu kitorg pon pegi lah 3 org. punya la susah masa tu nk contact. aku asrama, minah rempit sorg tu pon mana aku nk contact lagi. nseb lah kawan aku kenal kau. leh jugak tolong smpi2 kan. dlm hati aku risau. jgn lah minah ni pakai yg merapu2. kang terbeliak pulak mata en.P tengok kau.
masa jumpa.. masing2 takde kate ape2. dgn aku2 pun senyap sekali. padahal bukannya aku takde idea nk ckp. tapi dh aku tgok budak due ekor tu pun senyap jugak. jadi mati kutu aku. nmpak gaye diorg mcm kenal. tapi takkan lah pulak kan. takpe2. aku tengok jelah.
lepas mkn aku ckp kt diorg aku nk pegi tmpat lain cari barang. padahal aku nk bagi diorg memasing kenal. ish! susah betul jadi org tgh ni. entah ape yg diorg ckp2 pun aku tak tahu. smpi ke petang tu. dpt call kate masing2 nak balik. okay lah. cik M tu balik sendiri. yg kami due org balik same2. dh die kene hntr aku balik kan. dlm bas tu aku tny kt en.P tu ape yg diorg borakkan. en.P hanya mampu senyum je. 
aku: p, ko borak ape dgn die?
p: yg ko ni pun sibuk sgt nk tau kenape?
aku: laa. dah aku jgk yg jadi org tgh kn.
nk gk thu. tgok smcm je
p: ok2. klu ak ckp ko jgn terkejut pulak.
aku: ok2. ape2..
p: aku sbnr ny dh lme kenal girl tu.
cume takde ksmptn nk bgthu ko.budak tu le yg aku usha
dh lme. tapi die pun xthu yg ak usha die.
aku: ( nganga ). wei fakkiu! asal aku
boleh tak tahu pulak? sejak bile?
P: senyum...
aku :abis yg ko gatal ajk aku skli jmpe
die kenape? ajak le jmpe sndiri
klu betul ko usha die ( muke marah)
P : senyum lagi.
aku: abis ape yg aku cerita kt ko psl die 
tu dulu ko tak kesah la? aku bukan nk mmburukkn
tapi aku takut ko je nnti pndg die smcm.
ak kesian kt minah tu.
P: dh3. sume tu aku tau dh.
so.skg aku mmg nk die.thnx tau!
aku: mcm vavi ek kau! haha.

dlm hati aku, mcm tak pecaye pun ade. tak logik pon ade. punye lah aku rse aku jadi org tgh, tapi sebenarnye tak pun. smpai lah diorg serius aku pun takde dh amik tau pape. setakat mane keseriusan diorg tu pun entahla. yg penting tak kacau idop aku. tapi kengkadang nk gak tau ape jadi. dh tak dengar cite ape dh. takkan dh lost contact kn. aku pun wat bodoh tny kat en.P cite terbaru. die ley wat senyum je. siot tol. tapayah nk tunggu aku cari cerita, satu hari mmbe aku bgthu yg cik M tu skrg ni dh baek. dh tak mcm dulu. mcm2 berubah. dh mula join aktiviti kat surau. huiyooo!! bulat mate aku dengar. yeke? haha. mcm tak percaya. takkan sebab jatuh cinta kot dgn kawan aku en.P tu.:)

masa kian berlalu. sekarang aku pun tgh nk habiskan belajar. aku cerita ni pun sebab aku teringat kisah dulu. 2minggu lepas aku dpt kad jemputan kahwin en.P & cik M. haha. kelakar kan. sebab cinta manusia berubah, manusia berubah juga sebab cinta. haha. same je kan mksud die.

bagi cik M, aku harap ko bahagia tau. ape yg penah jadi dlm hidup kau. tu sume memori. walaupun aku takdelah kenal rapat sgt dgn kau, tapi cerita hidup kau aku tahu jugak n itu buat aku kagum dgn kau. kau sentiasa happy dgn diri sendiri n tetap jdi diri sendiri walau ko tahu ade je org tak suke dgn kau. skrg ko dh happy. jaga diri. jadi sorg isteri yang baik, jadi seorang mak yang baik insyaAllah. tamatkan kisah silam kau dn hidup baik-baik.

utk en.P. aku tahu ko baik. walaupun mula2 aku rse aku tapaham niat kau nk kawan dgn org spt cik M. tapi at last aku paham jugak. tak semesti kite tgok org tu pakai cmtu, tapi hati die pun jahat. skrg2 nye aku tahu kebenaran kata2 'dont judge a book by its cover. ko pun jage dia elok2. lame sgt dh korg bercinta. at last kawin jugak. aku jugak tak kawin2 lagi. ak pon kagum dgn kau. mcm mana ko tahan dgn kerenah dia, family dia. n ko ubah die jadi mcm bidadari syurga kau tahu tak! jeless aku. haha..

THE END ^_^v

Tuesday, January 11, 2011

so yesterday- now

yesterday
seems my problems are far away
yesterday
flying without wings till the outer space
yesterday
it touches a deeper plane
yesterday
it is just not the yesterday

now
everything seems so far away from me
now
making me hard to breath
now
so much shadow outside the window
now
take my heart to ur heart
and to the very now
imisssiuso